Korpa
0 | 0,00 дин.
Korpa je prazna
Prvo dodati robu
  • Luksuzni proizvodi od vrhunskog 100% kašmira
  • Pišite nam!info@kasmir.rs
  • Imate pitanja?+421 918 471 148 ?

Gde se proizvode odevni predmeti koje prodajemo?

Kašmir je skup, veoma tražen i moderan. Džempere i ostale odevne predmete od kašmira proizvodi mnogo svetskih kompanija. Globalno, najviše se proizvode u Kini. Što se tiče Evrope, najviše proizvoda od kašmira se proizvodi u Škotskoj i Italiji. Proizvodnja evropskih proizvođača je veoma kvalitetna, ali je cena vidno veća u odnosu na takođe veoma kvalitetne proizvode iz Orijenta. Razlog za to su veći ekonomski zahtevi, vezani za radnu snagu, energiju i skladištenje. 

Većina proizvoda od kašmira, koju nudimo u našom e-shopu, je izrađena u Nepalu - u podnožju Himalaja. Upravo na tim prostorima je počelo putovanje kašmira i tkača, koji su ga proslavili kao jednu od najkvalitetnijih i najskupocenijih prirodnih materijala. Najveći kvalitet proizvoda obezbeđuje precizna ručna izrada.  

Kompanija za proizvodnju, odakle potiču odevni predmeti od kašmira iz naše online prodavnice, se nalazi u blizini glavnog grada, Katmandua. Zapošljavaju najbolje tkače, koji u ručno tkane pašmine prenose veštinu i umeće generacija svojih predaka, koji su tkali iste pašmine nekoliko vekova unazad. 

Izuzetak je osnovna kolekcija muških i ženskih džempera - njihova izrada je često automatizovana u Kini. Razlog za takvu odluku je potreba proizvodnje nekoliko modela, koje ćemo moći da vam ponudimo po nižoj ceni. Naravno, i u tom slučaju se radi o proizvodu vrhunskog kvaliteta, koji je pravljen od istog materijala (100% kašmir), kao i ostatak asortimana.